Sportovní vyžití

Patříte k těm, kdo si nedokážou představit dovolenou bez sportovních zážitků? V blízkém okolí Dvoru Výška naleznete pro aktivní odpočinek dostatek možností. Zdejší krajina je díky svému profilu rájem především pro cyklisty a pěší turisty – není jednotvárně plochá, ale na druhé straně vás ani nevyčerpá zbytečně příkrými kopci.

Cyklisty jistě potěší, že valná většina silnic v okolí disponuje kvalitním povrchem a doprava na nich je velmi řídká; ostatně díky tomu jsou mnohé z nich ideální i pro jízdu na kolečkových bruslích. Turistům jsou k dispozici značené trasy, které nedaleko od farmy začínají.

V dnešní záplavě adrenalinových aktivit se mnohdy zapomíná na ty sportovní zážitky, které jsou zdánlivě obyčejné a přinášejí „jen“ radost z pohybu a vyzkoušení něčeho nového. Nechte své děti, ať si zaveslují na pramici na našem rybníku! Budete překvapeni, jak vděčná zábava to pro ně bude. Mimochodem, rybník je plný ryb, takže si zde přijdou na své i fanoušci sportovního rybolovu. Máte-li zájem si u nás zachytat, tak je téměř jisté, že kapra, lína nebo amura z vody vytáhnete!

Touhu po koupání můžete v horkých letních dnech uspokojit několika způsoby. Dětem bude patrně stačit menší bazén, který je umístěn přímo na zahradě Dvora Výška. V nedaleké obci Blehov (1,5 km) se nachází rybník, vhodný ke koupání; jde sice o rybník soukromý, ale po dohodě s jeho majitelem ho lze využít. Pokud dáváte před přírodními podmínkami přednost bazénům a koupalištím s upravenou vodou, doporučujeme vám návštěvu koupaliště v Milevsku (7 km). V širším okolí je možné ke koupání využít ještě přehradní nádrž Orlík nebo koupaliště v Písku či Táboře.

Jen 15 kilometrů od farmy najdete známé sportovní centrum Monínec. O vaši pozornost se zde bude ucházet nově otevřený bike park, dvě golfová hřiště nebo lanový park. V zimní sezóně je Monínec skvělou volbou pro všechny lyžaře a snowboardisty; vyzkoušet si můžete 1,2 km dlouhou sjezdovku (která je díky osvětlení vhodná i pro večerní lyžování), snowpark, zábavnou trať Funline s různými překážkami nebo hotelovou sjezdovku pro začínající lyžaře.  V zimě i v létě je na Monínci v provozu čtyřsedadlová lanovka, v horní části velké sjezdovky funguje během zimy i vlek – dvoukotva.

Pokud nemáte v lásce velké lyžařské areály nebo si chcete sjezdové lyžování zkusit v jednodušší podobě, určitě vyzkoušejte sjezdovku v Záluží, vzdálenou jen 2 km od Dvora Výška. Záluží je ideální hlavně pro začátečníky, ale při dobrých sněhových podmínkách poskytne dobrou zábavu i zkušeným lyžařům a snowboardistům. I zde je sjezdovka osvětlena a vybavena vlekem.

Pokud k nám pojedete v zimě, vezměte si s sebou běžky! V okolí Dvora Výška jsou pravidelně protahovány běžecké stopy a výlet zimní zasněženou krajinou má úplně jiné kouzlo než během zbytku roku.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv z výše vypsaných aktivit, Dvůr Výška vám poslouží jako výborný výchozí bod. Dopřejte si tedy u nás příjemnou únavu ze sportovního výkonu i následnou ještě příjemnější relaxaci!